Suomen oltava valppaana EU-tason toimielimissä

Osallistuin viikonloppuna Roomassa Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestön (YEPP) puheenjohtajaneuvostoon KD Nuorten edustajana. Olin ensimmäistä kertaa YEPP:n kokouksessa, ja se valotti minulle, miksi kriittinen ja Suomen etua tarkkaava edustus EU-tasolla on Suomelle tärkeä.

Kokouksessa ehdotettiin uudenlaisen EU-rekisteriviraston luomista, jonka kautta rekisteröitäisiin jatkossa uusia yrityksiä yhtenäisillä kriteereillä. Ehdotuksen myötä byrokratia lisääntyisi. Kansalliset rekisteröintiviranomaiset säilyisivät ennallaan, joten rekisteröintitasoja olisi muutoksen myötä yhden sijaan kaksi. Tein kokouksessa muutosehdotuksen, joka meni läpi: EU-rekisteriviraston sijaan vaadittiin, että yritysten rekisteröintiprosessia tehostettaisiin kansallisella tasolla.


Tämä selvensi minulle jälleen kerran, kuinka tärkeää Suomelle on tarkkaavaisuus EU-tason toimielimissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Uusia yrityksiä tulee nyt mahdottomasti tuulivoiman syöttötariffia saalistamaan. Nyt on jo nelin-, viisinkertainen määrä tuulivoimala-alueiden rakentamishankkeita menossa ja valtion kassa on tyhjä. Politiikot ei ymmärrä vetää virhepäätöstään pois, se jää Kepun hommaksi kun Pekkarinen edellisessä hallituksessa sai tuon ylisuuren tariffin masinoitua tuulisähkölle. Uusiutuvan energian tuotannossa ollaan jo sovitusta aikataulusta edellä.
Energiapolitiikka pitäisi suunnitella todellisten ympäristövaikutusten ja kustannusten perusteella. Tuulivoima soveltuu Suomen oloissa lähinnä pienimuotoiseen tuotantoon siellä minne sähköverkko ei yllä, laajaan energiantuotantoon se on liian kallista ja myös ympäristöhaitat kuten lintukuolemat ja maisemanpilaus ovat merkittäviä.
Tuulivoima rakentuu veronmaksajien harteille ja rasittaa talouttamme koko käyttöikänsä. Englantilaiset ovat saaneet tarpeekseen niistä kannattamattomista tuki muodoista joita EU.n myötä on meillekkin tullut. Cameronhan sanoi hyvin selvästi mitä mieltä hän on siitä "Green crap" politiikasta ja ilmaston suojelusta tuulivoimaloilla, -valtion tuella pystyssä pidettävältä tuulisähkö rahastuksesta. Kyllä arkitodellisuuteen olisi meilläkin jo aika herätä.
Unelmat on unelmia.
Energiamarkkinavirasto on nyt maksanut viimeiset erät viime vuoden tuulivoimatuista. Tuuliwatti Oy:n osalta viime vuosi meni seuraavasti.
Yhtiö tuotti tuulisähköä noin 188GWh, sen myynnistä yhtiö sai myyntituloja noin 7,7Milj. euroa, veronmaksajat tukivat toimintaa noin 12Milj.Euron avustuksella. Loistavaa LIIKETOIMINTAA!
Viime viikon Talouselämä lehdessä STY:n puheenjohtaja ja Tuuliwatin toimitusjohtaja kertoo, että sähkö on nykyisin halpaa, koska on tuulivoimaa. Sähköhän olisi ilmaista, jos verovaroista maksettaisiin kaikkien sähkölaskut.
Eikä ilmaston puhdistusta tuulivoimaloilla ole kukaan järkevä tutkija millään pystynyt todentamaan.
Ydinvoimala on uusiutuvalla energialla sähköä tuottava laitos, tuottaa sen minkä lupaa eikä tuulet ja tuiskut häiritse tuotantoa. Pitääkin jo saada ohjelmaan mukaan realismia energiapolitiikasta, tuontantoluvut, kustannukset, ympäristövaikutukset,- tuulivoimaloidenkin pimeäpuoli haittoineen esille.
Helsinkin ympärillehän on tuulivoiman ylivoimaisesti suurimmasta kannatuksesta huolimatta syntynyt 100km säteellä alue ilman yhtään tuulivoimalaa. (haittojen takia) Nyt ei kannattajat (YIMBY) saa tuulivoimaloita naapurikseen vaan ne pakolla rakennetaan NIMBY henkilöiden elinpiiriin.
Porissa alkaa olemaan Ahlaisten Kellahdella, Peittoonkorvessa "tuulipuisto" tuhot näkyvissä. Suuret tuulivoimalat ei vielä ole toiminnassa, n.puolet on konehuoneineen kunnossa, lopuista konehuoneet puuttuu. Korpimaisemaa ei ole, lepakot, linnut, hirvieläimet ovat jättäneet elinpiirinsä. Monimuotoisesta rauhallisesta luonnosta ei ole kuin siellä täällä palasia jäljellä.
Lähin ihmisasunto on n.500m päässä lähimmästä voimalasta. Merelle voimalat näkyy ja vaikuttaa n.40km päähän. Tutkatiedot, TV ja radiosignaalit on vaarassa häiriöille.
Kts. asuntojen hinnan romahdus
http://www.hartola.fi/liitteet/Asuminen_ja_ymparis...
eikä ne kunnan tulotkaan suuriksi jää
http://www.hs.fi/kotimaa/Valtio+aikoo+leikata+tuul...
ilmasto ei tuulivoimaloilla puhdistu
http://www.ilmastofoorumi.fi/2014/02/27/ilmastofoo...

Toimituksen poiminnat