Peliriippuvaisille järjestettävä parempaa hoitoa

Ongelmapelaamisella tarkoitan rahapeli- ja tietokonepeliriippuvuutta, joka on rahan- ja/tai ajankäytöltään liiallista. Tällaiset riippuvuudet voivat aiheuttaa paljon haittaa riippuvaisille itselleen ja heidän lähimmilleen, sekä myös tuottaa kustannuksia yhteiskunnalle.
Tietokonepeliriippuvaiset ovat usein osaavia nuoria, joilla olisi antaa tärkeää työpanostaan yhteiskunnalle. Osa jää kuitenkin työelämän ulkopuolelle ja työssäkäyvien peliriippuvaisten työkyky saattaa olla heikentynyt.
Hoidon kulmakivi on ongelman tiedostamisessa ja tunnistamisessa. Peliongelmiin voi liittyä psyykkisiä ja fyysisiä terveysongelmia, rahaongelmia, ristiriitoja läheisten kanssa ja syrjäytymistä. Niihin voi liittyä myös muiden asioiden, kuten opiskelun ja työn laiminlyömistä.
Pidetään toisistamme parempaa huolta. Asiasta kärsivien voi olla vaikeaa kertoa ongelmastaan tai tunnistaa sitä. Ongelma tulee parhaiten esille, kun asiasta keskustellaan avoimesti. On erittäin tärkeää, että yhteiskunta panostaa ongelman tunnistamiseen ja hoitoon, jotta säästymme siitä aiheutuneilta menoilta tulevaisuudessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat