Enemmistö toivoo TTIP-sopimuksen toteutuvan

EU:n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja investointikumppanuussopimus (TTIP) puhuttaa Euroopassa. Kaikkialla Euroopassa kampanjoidaan TTIP:iä vastaan, mm. Yhdysvaltojen "kloorikanojen" vuoksi, jotka voisivat sopimuksen myötä mahdollisesti päätyä myös Eurooppaan.

Yhdysvalloissa käsitellään kananlihaa kloorilla, tavoitteena on bakteerien häätäminen. Asiantuntijoiden mukaan Yhdysvalloissa käytetty kloorimenetelmä on vaaraton terveydelle. Se on jopa tehokkaampi kuin Euroopassa käytetyt menetelmät ja kananlihan bakteeripitoisuus on Euroopassa korkeampi kuin Yhdysvalloissa. Korkeista bakteeripitoisuuksista voi koitua terveyshaittoja, esimerkiksi vatsataudin muodossa.

Keskustelua seuratessa herää melkein väkisin vaikutelma, että iso osa eurooppalaisista olisi sopimusta vastaan. Tuore Saksassa tehty tutkimus osoittaa kuitenkin, että 48 prosenttia vastanneista pitää sopimusta pääasiassa hyvänä ja 32 prosenttia huonona suunnitelmana. On toki erittäin tärkeää, että sopimuksen ehdoista käydään keskustelua.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat