Kaikki blogit puheenaiheesta HIV

AIDS ja HIV Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalassa kehotetaan testaamaan myös ik

Suomesta maailman HIV-parantola?

Huolimatta talouden ja turvallisuuden perustan järisemisestä STM:n ja paperittomien laittomasti maassa olevien terveydenhuollon kehittäjillä riittää tarmoa ja ilmeisesti taloudellisia voimavaroja.

Lääkepatentit tappavat ihmisiä turhaan

Yhdysvaltalainen firma osti oikeudet lääkkeeseen, joka on elintärkeä muun muassa kamppailussa HIV:tä vastaan, minkä jälkeen uusi omistaja nosti lääkkeen hinnan 50-kertaiseksi entiseen nähden. Yllättäen asiasta nousi kohu, kun aikaisemmin 13,5 dollaria maksanut lääke maksaakin nykyään 750 dollaria. Luvassa on siis lisää kuolemaa ja köyhyyttä sairaille ihmisille.

HIV voitaisiin unohtaa pilleri kerrallaan

Kaikki tietävät mikä HIV on. HI-viruksen aiheuttama immuunijärjestelmään iskevä sairaus, joka hoitamattomana kehittyy todennäköisesti AIDS:iksi, immuunikatotaudiksi. Nykyhetkellä HIV-tartuntaan tai AIDS:iin ei ole olemassa parannuskeinoa, vaan tartunnan jälkeen ihminen kantaa sitä todennäköisesti lopun elämäänsä. Nykylääketieteen avulla HI-virustartunnan saaneen ihmisen elinikää voidaan kuitenkin nostaa ja elämänlaatua parantaa merkittävästi.

HIV: Stigmatisointi ei auta

HIV-tartuntaan liittyy Suomessa yhä leimautumista ja ennakkoluuloja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä